Zal postpartumincontinentie verdwijnen?

De meeste vrouwen die na de bevalling urine lekken, merken dat het de eerste weken verdwijnt, omdat de uitgerekte spieren en weefsels herstellen. Voor de meeste vrouwen is urine-incontinentie na de bevalling vrij kortstondig. De meeste gevallen lossen binnen een jaar op, maar een klein percentage van de vrouwen, tussen 10% en 20%, heeft vijf jaar na de bevalling nog steeds enkele problemen. Verschillende SUI-behandelingsopties kunnen u helpen de controle over uw blaas terug te krijgen, maar in sommige gevallen kan het tot zes maanden of langer duren voordat u volledig hersteld bent.

U hoeft zich echter niet de hele tijd zorgen te maken over blaaslekkage. Hier zijn zes manieren om uw postpartumincontinentie te beheersen. Sorry om dit te melden, maar postpartum urine-incontinentie komt vrij vaak voor. Volgens het laatste onderzoek hebben vrouwen die vaginaal bevallen meer kans om deze complicaties daarna te ervaren.

In sommige gevallen kunnen problemen met urine-incontinentie tot een jaar duren, en kleinere percentages vrouwen leven nog steeds symptomen na 5 jaar. Veel vrouwen ontwikkelen problemen met het beheersen van urineren tijdens hun eerste zwangerschap, terwijl de baby groeit en druk uitoefent op de bekkenbodem en blaas, zei Dr... Victoria Handa, M, D. In sommige gevallen verdwijnen lekproblemen na de geboorte.

Maar een vaginale bevalling kan spieren strekken of beschadigen, waardoor stressincontinentie na de bevalling kan optreden, zelfs als het geen probleem was tijdens de zwangerschap. De behandeling van postpartumincontinentie hangt af van hoe ernstig de incontinentie is, in welke mate het uw dagelijkse activiteiten beïnvloedt en de oorzaak van de incontinentie. In sommige gevallen treedt verbetering spontaan op met gewichtsbeheersing, terugkeer van normaal hormonaal milieu en lichaamsbeweging. Maar helaas zal postpartumincontinentie in de loop van de tijd meestal niet beter worden; in feite kan het erger worden als het onbehandeld blijft.

Er zijn verschillende soorten urine-incontinentie, maar de meeste postpartumvrouwen ervaren stressincontinentie. Lachen, hoesten, niezen, springen en andere activiteiten kunnen extra druk uitoefenen op de blaassluitspier, de spierklep aan de onderkant van de blaas die de urinestroom regelt. Deze druk kan tijdens die activiteiten leiden tot urineverlies of stressincontinentie. Na de bevalling kunt u een postpartumaandoening hebben die bekend staat als urine-incontinentie, ook wel stressincontinentie genoemd.

Mogelijk hebt u tijdens de zwangerschap al incontinentieproblemen ontwikkeld - een beetje urine lekt door druk op de blaas van de opgroeiende baby - en het kan verrassend zijn om te ontdekken dat dit zelfs na de bevalling kan doorgaan. Het goede nieuws? Urine-incontinentie verdwijnt meestal vanzelf binnen een paar weken na de bevalling, hoewel het voor sommige vrouwen wat langer kan duren. Kegels kunnen helpen, maar als het uw kwaliteit van leven beïnvloedt of als u zich zorgen maakt, kunt u worden doorverwezen naar een urogynaecoloog voor een evaluatie. De overgrote meerderheid van de vrouwen die bevallen, ontwikkelt geen incontinentie.

In de meeste gevallen herstelt de schade veroorzaakt door de bevalling zichzelf in de loop van de tijd naarmate de weefsels het normale genezingsproces doorlopen. De meerderheid van de vrouwen ervaart geen resteffect binnen enkele maanden na de bevalling. Bijna de helft van alle vrouwen die een vaginale bevalling hebben, vertoont onmiddellijk herstel van het vermogen van de zenuwen om berichten naar de bekkenspieren te dragen, en 60% zal binnen twee maanden volledig zijn opgelost. Bij sommige vrouwen herstelt het beschadigde weefsel echter niet 100% van de sterkte vóór de bevalling.

Voor hen komt de kans op incontinentie en het ongemak van bekkenverzakking die zich later in het leven ontwikkelt, vaker voor. Als u postpartumincontinentie ervaart, zijn er behandelingsopties om de controle over uw blaas en uw leven weer onder controle te krijgen. Als uw postpartum urine-incontinentie een probleem veroorzaakt of niet tijdig oplost, zijn er behandelingsopties beschikbaar. Het hebben van een keizersnede kan het risico op ernstige incontinentie verminderen van 10% tot 5% voor de eerste baby, maar na de derde keizersnede hebben vrouwen net zoveel kans op blaasproblemen als vrouwen die vaginaal bevallen.

En of een vrouw nu zwanger is of niet, obesitas kan ook de bekkenbodem belasten en verzwakken, waardoor de kans op stressincontinentie toeneemt. Toegewijd aan vrouwen, ObGyn zal in staat zijn om de medicijnen aan te bevelen en voor te schrijven waarvan zij denken dat ze het beste werken voor u en uw specifieke symptomen van urine-incontinentie. Door regelmatig Kegel-oefeningen te doen, worden de bekkenbodemspieren versterkt en kan urine-incontinentie na de bevalling worden voorkomen. Mensen die tranen hebben die optreden als gevolg van de bevalling hebben niet meer kans op urine-incontinentie.

Fecale incontinentie (ontlasting lekt uit de anus) na zwangerschap en bevalling kan ook voorkomen, maar het komt veel minder vaak voor. Sommigen ontwikkelen jaren later urine-incontinentie - opnieuw of voor het eerst - omdat het probleem vaker voorkomt met de leeftijd. Onlangs zijn artsen begonnen met het uitwerken van de details van deze relaties en zijn ze op zoek naar de specifieke redenen waarom sommige vrouwen incontinentie ontwikkelen en andere vrouwen dit probleem nooit hebben. Prevalentie van en risicofactoren voor urine-incontinentie tijdens het derde trimester en het eerste postpartumjaar bij primipareuze vrouwen.

Pagliano zei dat een eenvoudig geval van stress-incontinentie doorgaans ongeveer vier tot zes regelmatige wekelijkse bezoeken nodig heeft voordat de therapie afneemt of eindigt; meer gecompliceerde gevallen kunnen meer sessies vereisen. Vrouwen die tijdens of vóór de zwangerschap matige tot ernstige stress-incontinentie hadden, zijn ook vatbaarder voor aanhoudende urine-incontinentie na de bevalling, soms tot meerdere jaren. Als u last heeft van postpartumincontinentie of lekkage, laat het dan uw arts weten en werk samen met een bekkenbodemspecialist om de spieren van uw bekkenbodem te versterken. Toch toonde één studie aan dat slechts ongeveer 25 procent van de vrouwen die getroffen zijn door incontinentie zorg zoekt; velen doen het gewoon door incontinentiekussens te gebruiken om de lekkage op te vangen.

Als u wel pads moet gebruiken terwijl u op zoek bent naar een effectieve behandeling, zorg ervoor dat u producten gebruikt die zijn ontworpen voor incontinentie en niet voor menstruatie, adviseert Dr...