Zal incontinentie verdwijnen?

Helaas zal urine-incontinentie waarschijnlijk niet vanzelf verdwijnen. Het goede nieuws is echter dat er dingen zijn die je alleen kunt doen om het te verbeteren, en er zijn tal van opties om het te behandelen, voegt Dr. Er zijn veel verschillende redenen waarom u incontinentie zou kunnen ervaren. Deze oorzaken kunnen variëren, afhankelijk van of je een vrouw of man bent.

Enkele oorzaken zijn tijdelijke gezondheidsproblemen die meestal verdwijnen als ze eenmaal zijn behandeld. In die gevallen stopt uw incontinentie meestal ook als de aandoening is behandeld. Incontinentie kan worden veroorzaakt door langdurige (chronische) medische aandoeningen. Wanneer u lekkageproblemen ondervindt vanwege een chronische aandoening, is dit meestal iets dat u gedurende een langere periode moet beheren.

Zelfs met de behandeling verdwijnen chronische aandoeningen meestal niet. Incontinentie moet mogelijk in de loop van de tijd worden behandeld als een symptoom van uw chronische aandoening. Veel mensen denken dat urine-incontinentie slechts een deel is van ouder worden. En het kan worden beheerd of behandeld.

Ontdek welke behandeling het beste voor u is. Incontinentie is geen normaal onderdeel van veroudering. Er zijn meestal behandelingen beschikbaar om de effecten van stressincontinentie op uw leven te genezen of aanzienlijk te verminderen. Uw symptomen kunnen verbeteren en kunnen volledig verdwijnen als u overtollig gewicht verliest.

De behandeling hangt af van wat het probleem veroorzaakt en wat voor soort incontinentie u heeft. Als uw urine-incontinentie wordt veroorzaakt door een medisch probleem, verdwijnt de incontinentie als het probleem wordt behandeld. Kegel-oefeningen en blaastraining helpen sommige soorten incontinentie door de bekkenspieren te versterken. Geneeskunde en chirurgie zijn andere opties.

Incontinentie komt meestal iets vaker voor naarmate patiënten ouder worden, maar het snijdt zeker alle leeftijdsgroepen en geslachten. Het goede nieuws is dat incontinentie over het algemeen een zeer behandelbaar probleem is. Het is echter belangrijk om voorafgaand aan de behandeling een volledige evaluatie te hebben. In deze gevallen hebben mensen misschien niet het gevoel dat ze een behandeling voor het probleem nodig hebben, in de hoop dat het gewoon zal verdwijnen.

Meestal wel, maar als dat niet het geval is, kunt u merken dat u per ongeluk uw leven aanpast rond uw incontinentie. Kegel-oefeningen werken voor elke persoon anders. Uw symptomen kunnen volledig verdwijnen, u merkt misschien een verbetering van uw symptomen, maar heeft nog steeds enige lekkage, of u ziet misschien helemaal geen verbetering. Maar zelfs als uw symptomen niet beter worden, kunnen Kegel-oefeningen helpen voorkomen dat uw incontinentie erger wordt.

Volg deze tips een paar weken en begin ondertussen met het gebruik van blaaslekproducten. Als het probleem aanhoudt en u ziet geen verbetering, neem dan contact op met uw arts. Zoals we eerder al zeiden, is incontinentie een veel voorkomend probleem en kan het in de meeste gevallen gemakkelijk worden genezen. Dit wordt gedaan om te proberen uw risico op bijwerkingen te verminderen en om bij te houden hoe goed de medicatie werkt om uw incontinentie te behandelen.

Urine-incontinentie kan variëren van het lekken van een kleine hoeveelheid urine (zoals hoesten of lachen) tot zeer sterke aandrang om te plassen die moeilijk onder controle te houden zijn. Het antidepressivum duloxetine (Cymbalta, Drizalma Sprinkle) wordt echter gebruikt voor de behandeling van stressincontinentie in Europa. Uw arts of verpleegkundige zal met u samenwerken om uw urine-incontinentie te behandelen of u doorverwijzen naar een specialist als u een andere behandeling nodig heeft. Het wordt meestal gebruikt om incontinentie tijdens een specifieke activiteit te voorkomen, maar het kan de hele dag door worden gedragen.

Overgewicht kan uw bekkenbodemspieren verzwakken en incontinentie veroorzaken vanwege de druk van vetweefsel op uw blaas. Diabetici hebben de neiging om een verminderde blaaslediging te hebben en zijn enigszins vatbaar voor overloopincontinentie, maar kunnen ook stress of aandrangincontinentie hebben en daarom voorafgaand aan de behandeling een volledige evaluatie nodig hebben. Als u uw incontinentie verbergt, loopt u het risico huiduitslag, zweren, huidinfecties en urineweginfecties te krijgen. Ongeveer 33 miljoen hebben een overactieve blaas (ook bekend als OAB) die symptomen van urgentie, frequentie en met of zonder aandrangincontinentie vertegenwoordigt.

U kunt ook pads of beschermend ondergoed kopen terwijl u andere stappen onderneemt om urine-incontinentie te behandelen. Urge-incontinentie komt het meest voor bij ouderen en kan een teken zijn van een urineweginfectie of een overactieve blaas. In die gevallen is het belangrijk om met uw zorgverlener te praten over de beste manieren om uw incontinentie te beheersen, zodat deze uw leven niet verstoort. Door op te schrijven hoe vaak u incontinentieproblemen ervaart gedurende een paar dagen, kan uw provider mogelijk een patroon identificeren.

Organisaties zoals de National Association for continence bieden middelen en informatie aan voor mensen met stressincontinentie. Uw zorgverlener kan u een vragenlijst laten invullen om een voorlopige beoordeling te maken van uw symptomen van stressincontinentie. Als deze stappen uw symptomen niet verbeteren, kan uw arts of verpleegkundige andere behandelingen aanbevelen, afhankelijk van of u stressincontinentie of aandrangincontinentie heeft of beide. .