Zal darmincontinentie verdwijnen?

Het kan worden behandeld — er is een breed scala aan succesvolle behandelingen. Darmincontinentie is geen normaal onderdeel van veroudering. Het verdwijnt meestal niet vanzelf - de meeste mensen hebben behandeling nodig voor de aandoening. Het dragen van absorberende pads in je ondergoed is de meest gebruikte behandeling voor fecale incontinentie.

Voor mildere vormen van fecale incontinentie kunnen weinig ongelukken met darmlekkage, kleine hoeveelheden ontlasting of vlekken van ondergoed met absorberende pads een groot verschil maken in uw kwaliteit van leven. Het dragen van absorberende pads kan worden gecombineerd met andere behandelingen. Fecale incontinentie is het onvermogen om de stoelgang onder controle te houden, waardoor ontlasting (ontlasting) onverwacht uit het rectum lekt. Ook wel darmincontinentie genoemd, fecale incontinentie varieert van af en toe lekkage van ontlasting tijdens het doorgeven van gas tot een volledig verlies van darmcontrole.

In veel gevallen kan het volledig worden genezen. Darmincontinentie, of fecale incontinentie, is wanneer u problemen heeft met het beheersen van uw darmen. Fecale incontinentie is het onvermogen om uw stoelgang onder controle te houden, waardoor ontlasting (ontlasting) onverwacht uit uw rectum lekt. Ook wel darm- of anale incontinentie genoemd, fecale incontinentie kan variëren van incidenteel lekken van een kleine hoeveelheid ontlasting tijdens het doorgeven van gas tot een volledig verlies van darmcontrole.

Darmincontinentie is het verlies van darmcontrole, waardoor u onverwacht ontlasting passeert. Dit kan variëren van soms het lekken van een kleine hoeveelheid ontlasting en het passeren van gas, tot het niet kunnen beheersen van de stoelgang. Voedingsmiddelen die diarree kunnen veroorzaken en fecale incontinentie kunnen verergeren, zijn gekruid voedsel, vet en vettig voedsel, gezouten of gerookt vlees en zuivelproducten (vooral als u lactose-intolerant bent). Fecale incontinentie wordt vaak veroorzaakt door veranderde stoelgang (meestal diarree, maar ook constipatie) en aandoeningen die het vermogen van het rectum en de anus om ontlasting vast te houden beïnvloeden.

Fecale incontinentie kan tijdelijk optreden tijdens af en toe diarree, maar voor sommige mensen is fecale incontinentie chronisch of terugkerend. Als vrij verkrijgbare geneesmiddelen voor de behandeling van uw fecale incontinentie uw symptomen niet helpen, kan uw arts voorgeschreven geneesmiddelen voorschrijven die sterker zijn. Je zou plotseling de drang kunnen voelen om naar de badkamer te gaan (urge-incontinentie genoemd) of je weet misschien niet dat je moet gaan (passieve incontinentie genoemd). Een sfincteroplastiek, een operatie om een beschadigde anale sluitspier te herstellen, kan gunstig zijn bij vrouwen met fecale incontinentie als gevolg van anale sluitspierschade veroorzaakt door de bevalling.

Het nemen van een dagelijks klysma op consistente tijdstippen helpt het verwijderen van ontlasting onder controle te houden en episodes van fecale incontinentie te verminderen. Voor vrouwen met fecale incontinentie kan uw arts een apparaat voorschrijven dat een ballon in uw vagina opblaast. Neem uw voedingsdagboek mee naar uw arts om te praten over de voedingsmiddelen en dranken die van invloed zijn op uw fecale incontinentie. Normale continentie vereist ook het vermogen om de aanwezigheid van ontlasting in het rectum te voelen (rectale sensatie genoemd), en het vermogen om te ontspannen en ontlasting op te slaan (rectale naleving genoemd) wanneer een stoelgang niet handig is.

Voor mensen met een specifieke oorzaak van diarree, zoals het inflammatoire darmsyndroom, kunnen andere medicijnen ook helpen. Het doel van het tweede type darmtraining is om bepaalde oefeningen te leren die de spieren rond de anus kunnen versterken. Bepaalde huismiddeltjes kunnen individuen helpen hun toestand onder controle te houden, maar als darmincontinentie ondanks deze remedies terugkeert en de kwaliteit van leven beïnvloedt, is het tijd om geëvalueerd en behandeld te worden door een specialist, zegt Dr. Als constipatie of aambeien uw fecale incontinentie veroorzaken, uw arts kan aanbevelen om meer vezels te eten en meer vloeistoffen te drinken.

De meesten zijn het erover eens dat het gebruik van loperamide een eerstelijnsbehandeling voor fecale incontinentie omvat, voordat ze overgaan op biofeedback.