Welk continent is dubai?

Azië is het grootste en meest bevolkte continent van de aarde, voornamelijk gelegen op het oostelijk en noordelijk halfrond. Het deelt de continentale landmassa van Eurazië met het continent Europa, en de continentale landmassa van Afro-Eurazië met Afrika en Europa. Dubai ligt in het Midden-Oosten, dat deel uitmaakt van Azië. Vanaf nu zijn er zeven continenten op aarde.

Dubai ligt in Azië, het grootste continent. Bovendien is het de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Bovendien is het een deel van het land van de Verenigde Arabische Emiraten dat in de transcontinentale regio ligt. Dubai is geen land, het is een stad en emiraat in een land genaamd de Verenigde Arabische Emiraten, dit land ligt in het Midden-Oosten en dit is een transcontinentale regio, dwz.

Sommige landen in het Midden-Oosten, bijvoorbeeld Egypte, liggen schijnbaar volledig in Afrika, maar Egypte (terecht De Arabische Republiek Egypte genoemd) is ook transcontinentaal. Tegenwoordig worden Dubai en het land waar het deel van uitmaakt, Verenigde Arabische Emiraten, beschouwd als onderdeel van het continent Azië. Turkije ligt tussen Europa en Azië, net als Rusland (Eurazië), maar de Verenigde Arabische Emiraten worden niet beschouwd als een transcontinentaal land, alleen de regio.