Wat wordt Rusland beschouwd als een continent?

Rusland is een transcontinentale natie die zich uitstrekt over Oost-Europa en Noord-Azië. Het wordt echter op het Europese continent geplaatst volgens de classificatie van de Verenigde Naties. Rusland beslaat grondgebied in zowel Europa als Azië. Het grootste deel van het Russische grondgebied behoort tot het Aziatische continent, maar de meeste mensen van het land wonen in Europa.

Het historische hart van Rusland ligt ook in Europa. Het land breidde zijn grondgebied uit naar Azië als gevolg van keizerlijke veroveringen. Maar aangezien het Russische grondgebied nu delen van Europa en Azië beslaat, omvat het land mensen en culturen uit beide continenten. Rusland maakt deel uit van zowel Europa als Azië.

In het model van 7 continenten is het in feite niet altijd duidelijk waar Rusland moet worden geplaatst. Op de hierboven afgebeelde kaart is Rusland verdeeld in twee delen (Europees Rusland en het Aziatische deel van de Russische Federatie) langs de lijn van het Oeralgebergte, van de bron van de Oeral tot aan de Grote Kaukasus van de Kaspische Zee tot de Zwarte Zee (volgens de moderne definitie van Europa zoals bepaald door de National Geographic Society). In de lijst van continenten moesten we Rusland echter op het ene of het andere continent plaatsen, dus plaatsten we het in Europa, volgens de classificatie van de Verenigde Naties. Het antwoord op de vraag „is Rusland een continent? is, nee.

Het is verspreid over de twee continenten Azië en Europa, hoewel de Verenigde Naties bepalen dat Rusland deel uitmaakt van Europa. Het is echter het grootste land ter wereld, waardoor mensen zich afvragen wat de continentale status is. Het is ook het meest bevolkte land van Europa. De bevolkingsdichtheid is echter schaars vanwege de omvang.

Je vraagt je misschien af in welk continent Rusland zich officieel bevindt. Rusland wordt beschouwd als zowel in Europa als Azië, met 23 procent in Europa en 77 procent in Azië. Daarom maakt Rusland deel uit van zowel het Euraziatische als het Aziatische continent. Rusland is wat specialisten een transcontinentaal land noemen, wat een staat op een of meer continenten betekent.

Ongeveer 75% van het oppervlak bevindt zich in Azië, terwijl de rest van 25% zich in Europa bevindt en het feit dat moet worden vermeld, is dat het land bijna 40% van de totale oppervlakte van Europa beslaat. Het meest voorkomende antwoord op deze vraag is dus dat Rusland zich zowel in Europa als in Azië bevindt. Rusland heeft meer dan 100.000 rivieren en binnenwateren, het meer bevat ongeveer een kwart van's werelds zoetwaterreservaat. Zoals ik al eerder zei, is Rusland het grootste land op aarde in Oost-Europa, met een totale oppervlakte van 17 miljoen vierkante kilometer (6,5 miljoen vierkante mijl).

Ivan III (de Grote) gooide uiteindelijk de controle over de Gouden Horde af en consolideerde het geheel van Noord-Rus' onder de heerschappij van Moskou, en was de eerste Russische heerser die de titeltitel 'Groothertog van heel Rus' aannam. Dus terwijl andere naties (bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika of Canada) etnisch divers zijn, grotendeels vanwege historische immigratiegolven en de slavenhandel (tot de 19e eeuw), is Rusland echter etnisch divers, grotendeels tot honderden jaren van imperialistische territoriale expansie en de assimilatie van verschillende volkeren die daarbij hoort. De meeste delen van Rusland hebben een vochtig continentaal klimaat, behalve de toendra en het uiterste zuidwesten, evenals de vlakte van het westelijke en noordelijke deel van het land. Dus, hoe kan Rusland in Europa zijn? Het snelste antwoord op die vraag is dat Rusland slechts gedeeltelijk in Europa is.

Bij de ontwikkeling van de ideeën van het Derde Rome werd de groothertog Ivan IV (de Verschrikkelijke) officieel gekroond tot de eerste tsaar van Rusland in 1547.De grens tussen Europa en Azië voor het grootste deel van waar die lijn Russisch land kruist, is echter eenvoudig gedefinieerd als het Oeralgebergte. Heel Europa is in feite kleiner dan Rusland met slechts een oppervlakte van 3.930.0000 (vierkante mijl) of 10.180.000 (vierkante mijl). Rusland is een federatie die bestaat uit 86 provincies, republieken, districten en gebieden die allemaal worden gecontroleerd door de regering in Moskou. De grootte van Rusland en de afgelegen ligging van veel van zijn gebieden van de zee resulteren in de dominantie van het vochtige continentale klimaat in het grootste deel van het land, behalve de toendra en het uiterste zuidwesten.

Vijftien jaar later controleerde de Russian American Company Alaska en vestigde zich zelfs zo ver naar het zuiden als Bodega Bay, dat zich in Californië bevindt, slechts 40 mijl ten noordwesten van San Francisco. Aan de andere kant kunnen we een land niet in twee continenten plaatsen, dus we moeten de classificatie van de Verenigde Naties volgen, waarin staat dat Rusland zich in Europa bevindt. Rusland is zo'n geweldig land met een groot aantal ecosystemen en veel verschillende diersoorten, waaronder zeldzame dieren en vogels. .