Wat betekent continentie in de zorg?

Als de patiënt verstandig is, is herscholing van de blaas met behulp van de gespecialiseerde continentieverpleegkundige de juiste behandeling. Patiënten die niet kunnen samenwerken, hebben een regelmatig toiletprogramma nodig dat tot doel heeft de blaas te legen voordat incontinentie optreedt. Dit zal voor elke patiënt anders zijn en de optimale tijd tussen bezoeken aan het toilet moet worden geïdentificeerd met behulp van een nietig record, bijvoorbeeld een korte toilettijd kan in eerste instantie worden geïnitieerd en geleidelijk worden verlengd, afhankelijk van de resultaten. Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om urine op te vangen en urineverlies te voorkomen die continentie voor individuele patiënten kunnen helpen.

De Association for Continence Advice bestaat om informatie te verstrekken, advies, onderwijs en ondersteuning aan alle gezondheidswerkers en het lidmaatschap is beschikbaar voor individuen of groepen. Wat ik zie als een praktische kwestie, wat ik vaak zag, zijn faciliteiten die onderbemand zijn, beschouwden het gewoon als een gegeven dat mensen incontinent zouden zijn, omdat er vaak bewoners zijn die incontinent zijn, misschien vanwege ruggenmergproblemen of andere medische problemen die aan de hand zijn. Continentie verwijst naar zelfbeheersing, het is het vermogen om lichaamsfuncties van de blaas of de darm tegen te houden. Een programma van basisonderwijs over continentiebevordering is essentieel voor al het personeel dat met oudere bewoners werkt.

Ouderen hebben vaak veel verschillende dingen mis met hen en nemen veel tabletten en medicijnen in die op zichzelf kunnen bijdragen aan urine-incontinentie of het beheer ervan kunnen bemoeilijken. Als u denkt dat u een continentieprobleem heeft, is de eerste stap om met uw huisarts te praten of contact op te nemen met de National Continence Hulplijn op 1800 33 00 66.Dus het idee hier aan het eind van de dag, om terug te cirkelen, is dat continentiezorg een belangrijke rol speelt in de algehele zorg voor bewoners in verpleeghuizen. Op de juiste manier gebruikt, kunnen pads helpen om waardigheid en onafhankelijkheid te behouden, maar ze kunnen leiden tot afhankelijkheid van 'dweilen' en de acceptatie dat incontinentie wordt verwacht bij ouderen en onomkeerbaar. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen en levensgebeurtenissen waardoor u een verhoogd risico loopt op het ontwikkelen van urinaire of fecale incontinentie.

En dus zeggen de voorschriften meestal dat dit geen langetermijnoplossing zou moeten zijn voor incontinente zorg, dat in feite een andere interventie, of het nu een toiletprogramma is, of het nu reageert op de oproep, zoals wat het geval ook mag zijn, de luier voor volwassenen niet iets mag zijn dat voor een langere tijd wordt gebruikt hoeveelheid tijd. De National Continence Hulplijn wordt bemand door verpleegkundige continentiespecialisten die gratis en vertrouwelijke informatie, advies en ondersteuning bieden. Op het lichaam gedragen pads zijn omvangrijk en in een huis met veel incontinentbewoners kunnen ze problemen bieden met het weggooien van opslagruimte. En aandrangincontinentie wordt geassocieerd met overactiviteit van detrusorspieren, wat resulteert in een plotselinge sterke drang om matige tot grote hoeveelheden urine te verdrijven voordat de blaas vol is.

We hopen dat dit u zal helpen bij het plannen van individuele zorg voor elke bewoner, en een kader biedt waarbinnen verbeterde continentiezorg kan worden geboden voor zowel mannen als vrouwen.