Wat betekent continentie?

Zelfstandig naamwoord het vermogen om bewegingen van de darmen en blaas te regelen. Je kunt je continentie verbeteren door de spieren van de bekkenbodem te versterken. Alle inhoud op deze website, inclusief woordenboek, thesaurus, literatuur, geografie en andere referentiegegevens, is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Deze informatie mag niet als volledig, actueel worden beschouwd en is niet bedoeld om te worden gebruikt in plaats van een bezoek, raadpleging of advies van een juridische, medische of andere professional.

De term continentie wordt gebruikt wanneer een persoon controle heeft over zijn blaas en darm. Incontinentie en blaasproblemen kunnen worden genezen of beheerd door professionele hulp en adequate continentiezorg. Er zal een multidisciplinaire aanpak worden gevolgd om rekening te houden met alle aspecten van de behoeften van cliënten op het gebied van urine- en darmcontinentie. Er moet een actief programma komen om continentie te bevorderen dat het volledige scala aan continentiefactoren omvat.

In een andere zin lijkt continentie een beetje op onthouding, maar hoewel onthouding zich onthoudt van seks, meestal om een religieuze reden, verwijst continentie naar het vermogen om dit te doen. Incontinentie is het onvrijwillig verlies van urine of ontlasting, wat de kwaliteit van leven van de getroffenen aanzienlijk kan verstoren. Continentiezorg heeft betrekking op het helpen van een individu om deze controle over zijn blaas- of darmfuncties te bereiken en te behouden, door middel van tips om de blaas gezond te houden, continentiebeoordeling, het identificeren van een geschikte behandelingskuur indien nodig en emotionele steun en advies. Abdalmalik werd geboren en opgeleid in de islam, en onderscheidde zich in zijn jeugd door vroomheid en continentie.

Voor veel mensen, vooral ouderen, is er een prima balans tussen continentie en incontinentie, en er is niet veel voor nodig om de balans te kantelen. Niet iedereen die aan incontinentie lijdt, zal al deze tekenen en symptomen hebben, en ze kunnen slechts af en toe voorkomen. Deze voorbeeldzinnen worden automatisch geselecteerd uit verschillende online nieuwsbronnen om het huidige gebruik van het woord 'continentie' weer te geven. Continentie verwijst naar zelfbeheersing, het is het vermogen om lichaamsfuncties van de blaas of de darm tegen te houden.

Hij en zijn medeondertekenaars bekenden dat ze onkuist hadden geleefd, maar voerden aan dat van priesters niet kon worden verwacht dat ze anders zouden doen, aangezien God het niet nodig had geacht om de gave van continentie te geven. Ik merkte op, wat een moeilijkheid moet de wet van continentie opleggen aan degenen die de roeping van jonge mannen moesten bepalen.