Kunnen incontinentiepads jeuk veroorzaken?

Het gebruik van luiers voor volwassenen, incontinentieondergoed of pads kan leiden tot luieruitslag bij volwassenen. Schade aan de huidbarrière door schuren of wrijven. Blootstelling aan de bacteriën in urine of ontlasting kan pijnlijke symptomen veroorzaken, zoals branderig gevoel en jeuk. De aandoening heeft voornamelijk invloed op het gebied rond uw geslachtsdelen, dijen en buik.

Een van de meest voorkomende irriterende stoffen die VCD veroorzaken, is urine. Het fenomeen van urine-geïnduceerde VCD staat bekend als luieruitslag bij baby's, en het werd ook beschreven bij bedlegerige patiënten die constant luiers gebruikten. Vrouwen met urine-incontinentie (UI), een probleem dat de prevalentie bij vrouwen toeneemt met het ouder worden, kunnen constant inlegkruisjes of pads gebruiken om urineverlies te voorkomen. De urine wordt opgenomen in het kussen en de vulvaire huid wordt voortdurend blootgesteld aan urine.

Dit kan VCD veroorzaken, vergelijkbaar met luieruitslag. De prevalentie van dit fenomeen in de algemene bevolking is onbekend. Zelfs een kleine hoeveelheid urine kan huidirritatie veroorzaken. Het is daarom belangrijk om op te letten voor tekenen van dermatitis, waaronder jeuk, branderig gevoel, roodheid en uitslag.

Blootstelling aan bacteriën in urine of ontlasting kan pijnlijke symptomen veroorzaken, waaronder verbranding en jeuk. Vochtlaesies worden veroorzaakt wanneer de huid gedurende lange tijd wordt blootgesteld aan overmatig vocht. Bij mensen met een lichtere huid verschijnt IAD aanvankelijk als erytheem, dat varieert van roze tot rode tinten. Bij patiënten met donkere huidtinten kan de huid bleker, donkerder, paars, donkerrood of geel worden.

Het getroffen gebied heeft vaak slecht gedefinieerde randen en u moet uitkijken naar plekken over grote oppervlakken. Incontinentie geassocieerde dermatitis beïnvloedt meestal de schaamlippen bij vrouwen en het scrotum bij mannen, evenals de binnenkant van de dij en billen bij beide geslachten. Wanneer incontinentie geassocieerde dermatitis wordt genegeerd, kan dit leiden tot excoriatie en huidafbraak, die snel geïnfecteerd kan raken. Vochtlaesies op de huid kunnen variëren in grootte, kleur en vorm.

Door de onderliggende ontsteking kunnen delen van IAD op de huid iets warmer en steviger aanvoelen dan de rest van uw huid. Onderzoek toont aan dat een hoog percentage mensen met urine-incontinentie hun huid omschrijft als „gevoelig”. Huidproblemen veroorzaakt door het gebruik van absorberende producten zijn meestal te wijten aan klimaat- of schuurongemakken. Onlangs schreef Tom Wilson van CenterBrain Partneship op de Nonwovens Industry Website een artikel genaamd „Absorbency and Protection are No Longer Good Enough.

Hij concentreerde zich op het feit dat terwijl consumenten zich voornamelijk bezighouden met absorptievermogen en lekbescherming, de gezondheid van de huid de volgende op de lijst staat. Een gezonde huid is essentieel voor dagelijks geluk en comfort. Een gevoelige huid is vooral vatbaar voor verschillende problemen, zoals dermatitis, infectie en luieruitslag. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar geschikte incontinentiepads voor de gevoelige huid.

Om de symptomen van incontinentieuitslag te minimaliseren, is het belangrijk om de geïrriteerde gebieden regelmatig en voorzichtig te reinigen met milde, geurvrije zeep en warm water. Incontinentiereinigende vochtige doekjes hebben een hydraterende samenstelling die de huid deodoreert en bacteriën bestrijdt. Specialisten zijn het erover eens dat urine-incontinentie op zichzelf niet vaak tot IAD leidt, maar urine in combinatie met ontlasting verhoogt het risico aanzienlijk. Incontinentie-geassocieerde dermatitis (IAD) treedt op wanneer de huid gedurende langere tijd wordt blootgesteld aan urine of ontlasting.

Incontinentie-geassocieerde dermatitis (IAD) is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar ontsteking van de huid veroorzaakt door frequent contact met urine (urine-incontinentie) of ontlasting (fecale incontinentie). Gebruik producten die specifiek gericht zijn op incontinentie, omdat maandverband niet is ontworpen om urine te absorberen. Zoek professioneel medisch advies als uw incontinentieuitslag na enkele dagen niet verbetert of verergert. Bliss DZ, Mathiason MA, Gurvich O, et al, Incidentie en voorspellers van incontinentie geassocieerde huidbeschadiging bij verpleeghuisbewoners met nieuwe incontinentie.

In een Mayo Clinic-studie van QuickChange-wraps die in ziekenhuizen worden gebruikt, bleken ze huidirritatie door incontinentie aanzienlijk te verminderen, waardoor de gezondheid van de huid van patiënten zinvol werd verbeterd. Incontinentie kan verstrekkende gevolgen hebben voor aspecten van uw dagelijks leven, zoals uw gevoel van eigenwaarde en normale routine. De meeste incontinentieproducten bevatten superabsorberende polymeren, omdat deze functie zorgt voor optimale droogheid en comfort. Mensen die problemen hebben met het beheersen van hun urine of darmen (incontinentie genoemd) lopen risico op huidproblemen.

Pads hebben vaak een soort geurbestrijding, die vaak wordt behandeld met een natuurlijke geurabsorberende verbinding zoals zuiveringszout. Een huiduitslag veroorzaakt door incontinentie zal waarschijnlijk het eerst verschijnen als rode en zachte huid in gebieden die bedekt zijn met nauwsluitende stof of elastiek. .