Kan incontinentie worden genezen?

Elektrische zenuwstimulatie stuurt milde elektrische stromen naar de zenuwen rond de blaas die helpen bij het beheersen van urineren en de reflexen van uw blaas. Chirurgie kan incontinentie soms verbeteren of genezen als deze wordt veroorzaakt door een verandering in de positie van de blaas of verstopping als gevolg van een vergrote prostaat. Er zijn geen alternatieve geneeswijzen waarvan is bewezen dat ze urine-incontinentie genezen. Vroege studies hebben aangetoond dat acupunctuur enig voordeel kan opleveren.

Yoga kan ook enig voordeel bieden voor urine-incontinentie, maar er is meer onderzoek nodig. Incontinentie is geen normaal onderdeel van veroudering. Er zijn meestal behandelingen beschikbaar om de effecten van stressincontinentie op uw leven te genezen of aanzienlijk te verminderen. Urine-incontinentie kan iedereen overkomen en de ernst varieert afhankelijk van de leeftijd, oorzaak en type urine-incontinentie.

De meeste gevallen van urine-incontinentie kunnen worden genezen of onder controle worden gehouden met de juiste behandeling. Het merendeel van de onderzoeken waarin verschillende interventies voor patiënten met SUI werden geëvalueerd, meldden follow-up na 3, 6 en 12 maanden. Na 12 maanden bedroeg het mediane genezingspercentage voor chirurgische ingrepen voor vrouwen 84,4% (IQR, 74-90,1%). Voor mannen werden resultaten voor mannelijke stroppen gerapporteerd voor follow-up tot 3 jaar, met een mediaan genezingspercentage over alle follow-upperioden van 53% (IQR, 48-54%).

Eén studie onderzocht PFMT onder toezicht voor vrouwen en vond een genezingspercentage van 58,8% na 12 maanden. Voor mannen bedroegen de genezingspercentages voor PFMT na 3 en 6 maanden respectievelijk 51,9% en 78%. Behandeling met injecteerbare vulstoffen vertoonde genezingspercentages van 24,8% en 36,9% na 12 maanden follow-up. Als u de diagnose aandrangincontinentie heeft gekregen, is een van de eerste behandelingen die u wordt aangeboden blaastraining.

Urine-incontinentie verdwijnt bijna nooit vanzelf. Maar er zijn stappen die u kunt nemen om uw symptomen te verlichten. Soms zijn er veranderingen in je dagelijks leven die je incontinentie daadwerkelijk kunnen helpen. Deze veranderingen omvatten vaak oefeningen die u kunt doen om uw bekkenbodemspieren te versterken, veranderingen in uw normale gewoonten en een verbeterd dieet.

Sommige mensen merken verbeteringen op door deze wijzigingen thuis aan te brengen en hebben geen aanvullende behandeling nodig. Als urine-incontinentie wordt veroorzaakt door een onderliggende aandoening, kunt u hiervoor naast incontinentiebehandeling worden behandeld. Neuromodulatie van de pudendale, hypogastrische en scheenbeenzenuwen met bekkenbodemspierrevalidatie bij de behandeling van urine-aandrangincontinentie. Er zijn veel verschillende factoren waarmee uw zorgverlener rekening mee zal houden bij het opstellen van een behandelplan voor uw incontinentie.

Genezing is belangrijk, maar er moet een beter begrip zijn van welke soorten inperkingsstrategieën het beste een normaal sociaal leven kunnen ondersteunen wanneer genezing niet wordt bereikt, en welke soorten insluitingsstrategieën het meest gunstig zijn voor welk type persoon met incontinentie. Er zijn drie hoofdtypen behandelingen die u kunt onderzoeken voor incontinentiemedicijnen, veranderingen in levensstijl en chirurgie. Er is niet veel goed bewijs dat suggereert dat biofeedback een aanzienlijk voordeel biedt voor mensen die bekkenbodemspiertraining gebruiken voor urine-incontinentie, maar de feedback kan sommige mensen helpen hun oefeningen te doen. Het onderhouden van uw band met familie, vrienden en collega's kan gevoelens van isolatie en depressie voorkomen die gepaard kunnen gaan met incontinentie.

Een breed scala aan verschillende uitkomsten over genezing op verschillende follow-uptijden, variërend van 3 maanden tot 10 jaar, werd geëxtraheerd, waardoor dit een van de meest complete overzichten is van genezingspercentages voor incontinentieinterventies tot nu toe. Het doen van oefeningen om uw bekkenspieren te versterken, belet u misschien niet om problemen met incontinentie te krijgen, maar het kan u helpen de controle over uw blaas terug te krijgen. De Burch-procedure, de meest voorkomende suspensieoperatie, voegt ondersteuning toe aan de blaashals en urethra, waardoor het risico op stressincontinentie wordt verminderd. Deze technieken, ook bekend als Kegel-oefeningen, zijn vooral effectief bij stressincontinentie, maar kunnen ook helpen bij aandrangincontinentie.

De huidige studie heeft tot doel de genezingspercentages te beoordelen door de behandeling van urinaire (UI) of fecale incontinentie (FI) en het aantal mensen dat afhankelijk kan blijven van insluitingsstrategieën. Hoewel incontinentieproducten geen behandeling zijn voor urine-incontinentie, vindt u ze misschien nuttig voor het beheersen van uw aandoening terwijl u wacht om beoordeeld te worden of wacht tot de behandeling begint te helpen. Praat met uw zorgverlener over de beste manieren om incontinentie te behandelen, zodat u een volledig en actief leven kunt leiden zonder u zorgen te maken over lekkage. De term urine-incontinentie beschrijft wanneer een persoon zijn urineren niet onder controle kan houden, tot het punt dat hij zichzelf nat maakt.

.