Kan incontinentie uti veroorzaken?

Incontinentie verhoogt het risico op herhaalde urineweginfecties. Urine-incontinentie kan invloed hebben op uw sociale, werk- en persoonlijke relaties. Een urineweginfectie of UTI kan ook urineverlies veroorzaken. De meest voorkomende symptomen van een UTI zijn pijn bij het plassen, urgentie van urineren (plotselinge noodzaak om te gaan), frequentie en het passeren van slechts kleine hoeveelheden urine tegelijk.

UTI wordt veroorzaakt door bacteriën die de blaas binnendringen en wordt gediagnosticeerd op basis van een combinatie van symptomen, evenals een urinetest. Wanneer bacteriën de blaas binnendringen, veroorzaakt dit een ontstekingsreactie die pijnlijk kan zijn en ervoor kan zorgen dat de blaas abnormaal functioneert. Bovendien veroorzaakt een UTI geen stress, urine-incontinentie of lekkage van urine bij hoesten, lachen, niezen of sporten. Als de lekkage al enkele jaren aanwezig is en niet verbetert met antibiotica, wordt deze waarschijnlijk niet veroorzaakt door een infectie.

Urine-incontinentie is wanneer u de controle over uw blaas verliest. Het is geen aandoening; het is een symptoom. Incontinentie kan een teken zijn van iets eenvoudigs, zoals te veel vochtverbruik. Het kan ook wijzen op een ernstiger probleem, zoals een urineweginfectie (UTI).

Een UTI kan urine-incontinentie veroorzaken. Het kan ook symptomen veroorzaken zoals een dringende of frequente behoefte om te plassen, een branderig gevoel tijdens het urineren en bloed in de urine. Deze infecties kunnen voorkomen in elk deel van de urinewegen, van de nieren tot de urethra, en zijn het gevolg van bacteriële infecties. Indien onbehandeld blijven, kunnen infecties van het onderste kanaal zich ontwikkelen tot een nierinfectie.

Irritatie in de blaas door infectie kan resulteren in een intense behoefte aan urineren of incontinentie. Sommige mensen kunnen incontinentie ervaren als een symptoom van een UTI. Als u een UTI heeft, kan de blaas instabieler worden en een gevoel van urinaire urgentie creëren, met of zonder lekkage. Een goede vochtinname om de urine minder zuur te maken, kan deze symptomen helpen.

Praat met uw zorgverlener over de beste manieren om incontinentie te behandelen, zodat u een volledig en actief leven kunt leiden zonder u zorgen te maken over lekkage. De onderstaande procedures kunnen worden uitgevoerd in een dokterspraktijk en kunnen verlichting bieden bij incontinentie. Als je nadenkt over de angst die velen voelen in verband met mogelijke incontinentie tijdens seks, is het gemakkelijk in te zien waarom veel vrouwen met incontinentie de handeling helemaal kunnen vermijden. Er zijn veel verschillende factoren waarmee uw zorgverlener rekening mee zal houden bij het opstellen van een behandelplan voor uw incontinentie.

U kunt om verschillende redenen lekkage ervaren, vaak afhankelijk van het type incontinentie dat u heeft. Hoewel veel mensen incontinentie als gênant zien, realiseert u zich misschien niet de ware fysieke impact die het op uw leven kan hebben totdat u het zelf hebt ervaren. Mensen met dit type incontinentie kunnen lekkage ervaren tijdens lichamelijke activiteit of bij hoesten of niezen, bijvoorbeeld. Maar er zijn eigenlijk veel verschillende soorten urine-incontinentie, elk met hun eigen oorzaken, en hun eigen behandelingsopties.

Wanneer uw zorgverlener vraagt naar uw medische geschiedenis, is het belangrijk om al uw medicijnen op te sommen, omdat sommige medicijnen incontinentie kunnen veroorzaken. Vaak begint het diagnoseproces voor incontinentie met een gesprek met uw zorgverlener over uw medische geschiedenis en problemen met blaascontrole. Het kennen van het type incontinentie is vaak een belangrijk onderdeel van het diagnose- en behandelplan voor incontinentie. De meest voorkomende vormen van incontinentie bij vrouwen zijn stress, urine-incontinentie en urgentie, urine-incontinentie.

Deze vragen kunnen uw provider helpen een patroon met uw lekkage te achterhalen, wat vaak wijst op een specifiek type incontinentie. Deze studie werd uitgevoerd om te bepalen of PPD een betrouwbare methode is om urine-incontinentie bij bewoners van verpleeghuizen te kwantificeren. Uw zorgverlener bespreekt de beste procedurele optie voor u op basis van het type incontinentie dat u heeft en uw symptomen. Als u merkt dat incontinentie uw dagelijkse activiteiten verstoort en ervoor zorgt dat u dingen mist die u normaal leuk vindt, praat dan met uw zorgverlener.

.