In welk continent is rusland?

Rusland maakt deel uit van zowel Europa als Azië. In het model van 7 continenten is het in feite niet altijd duidelijk waar Rusland moet worden geplaatst. Op de hierboven afgebeelde kaart is Rusland verdeeld in twee delen (Europees Rusland en het Aziatische deel van de Russische Federatie) langs de lijn van het Oeralgebergte, van de bron van de Oeral tot aan de Grote Kaukasus van de Kaspische Zee tot de Zwarte Zee (volgens de moderne definitie van Europa zoals bepaald door de National Geographic Society). In de lijst van continenten moesten we Rusland echter op het ene of het andere continent plaatsen, dus plaatsten we het in Europa, volgens de classificatie van de Verenigde Naties.

Rusland beslaat grondgebied in zowel Europa als Azië. Het grootste deel van het Russische grondgebied behoort tot het Aziatische continent, maar de meeste mensen van het land wonen in Europa. Het historische hart van Rusland ligt ook in Europa. Het land breidde zijn grondgebied uit naar Azië als gevolg van keizerlijke veroveringen.

Maar aangezien het Russische grondgebied nu delen van Europa en Azië beslaat, omvat het land mensen en culturen uit beide continenten. Rusland is een transcontinentale natie die zich uitstrekt over Oost-Europa en Noord-Azië. Het wordt echter op het Europese continent geplaatst volgens de classificatie van de Verenigde Naties. Hoewel een groot deel van het grondgebied in Azië ligt, wonen de meeste mensen in Europa.

Rusland bevindt zich zowel in Europa als in Azië. Het Oeralgebergte wordt beschouwd als de scheidingsgrens voor de twee continenten. De Aziatische kant van Rusland wordt fysiek in het zuiden begrensd door Kazachstan, Mongolië en China, met een extreem korte grens gedeeld met de punt van Noord-Korea. De rivier de Amoer creëert een deel van de grens met China.

De Stille Oceaan ligt in het oosten met de Beringstraat die Rusland scheidt van Noord-Amerika. De Noordelijke IJszee creëert de hele noordelijke grens van Rusland, die zich helemaal uitstrekt van Noorwegen tot Alaska. De Noordelijke IJszee kan een groot deel van het lange winterseizoen bedekt zijn met ijs. Rusland is een noordelijk land met het grootste deel van zijn fysieke gebied boven de breedtegraad van 50 graden noorderbreedte.

De poolcirkel loopt over de hele lengte door het midden van de noordelijke helft van het land. Het meest voorkomende antwoord op deze vraag is dus dat Rusland zich zowel in Europa als in Azië bevindt. Je vraagt je misschien af in welk continent Rusland zich officieel bevindt. Rusland wordt beschouwd als zowel in Europa als Azië, met 23 procent in Europa en 77 procent in Azië.

Daarom maakt Rusland deel uit van zowel het Euraziatische als het Aziatische continent. Russisch staat op de Slavische tak van de taalboom, samen met talen als Pools, Oekraïens en Servo-Kroatisch. En ongetwijfeld is het feit dat Rusland zich uitbreidt van Europa naar Azië verantwoordelijk voor een groot deel van de Russische identiteit. De machtigste groep die vocht om de controle over Rusland was een communistische groep genaamd de bolsjewieken.De politieke groep, geleid door Vladimir Lenin, die de burgeroorlog in Rusland won (1917-2) en de controle over de nieuwe USSR overnam.

Dus terwijl andere naties (bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika of Canada) etnisch divers zijn, grotendeels vanwege historische immigratiegolven en de slavenhandel (tot de 19e eeuw), is Rusland echter etnisch divers, grotendeels tot honderden jaren van imperialistische territoriale expansie en de assimilatie van verschillende volkeren die daarbij hoort. Zoals reeds besproken, ligt een groot deel van het grondgebied van Rusland in Azië en wonen de meeste mensen in Europa. Dit debat werd niet eens stopgezet met de Oktoberrevolutie en de daaropvolgende oprichting van de Sovjet-Unie, en het gaat tot op de dag van vandaag door. Aan de overkant van Japan ligt de Russische regio in het Verre Oosten, met de haven van Vladivostok (bevolking ongeveer 578.000) als belangrijkste stad.

Vanwege het door de staat gesanctioneerde atheïsme tijdens het Sovjettijdperk beoefent slechts 15 tot 20 procent van de Russische bevolking tegenwoordig actief orthodoxie, hoewel een veel groter aantal beweert Russisch-orthodoxe christenen te zijn. De Russische keuken is gevormd door klimaat, culturele en religieuze tradities, en de enorme geografie van de natie; en het deelt overeenkomsten met de keukens van zijn buurlanden. Ten oosten van de Oeral, in zuid-centraal Rusland, ligt de oostgrens van Rusland, een regio van geplande steden, industriële fabrieken en grondstofverwerkingscentra. Europees Rusland is veel kleiner dan zijn Aziatische tegenhanger, maar is het dominante kerngebied voor het land dat verankerd is door de hoofdstad Moskou.

Rusland is gezegend met overvloedige natuurlijke hulpbronnen, maar aanzienlijke milieuschade is de prijs geweest voor het exploiteren en extraheren van die hulpbronnen. De uitgestrekte noordelijke regio van Rusland is schaars bewoond, maar bevat enorme hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen zoals olie, hout, diamanten, aardgas, goud en zilver. Generaties lang was het de officiële religie van het land en Russische mensen werden automatisch als orthodox beschouwd, ongeacht hun persoonlijke overtuigingen. In de volgende eeuw breidde het Russische rijk zich oostwaarts uit naar Centraal-Azië (wat nu Kazachstan, Oezbekistan en de andere Centraal-Aziatische republieken is), zuidwaarts naar de rest van de Kaukasus, en westwaarts naar Polen en Finland.

Een groot deel van Rusland ligt op breedtegraden waar de winterkou intens is en waar verdamping nauwelijks gelijke tred kan houden met de ophoping van vocht, waardoor overvloedige rivieren, meren en moerassen ontstaan. .