Helpen kegels incontinentie?

Kegel-oefeningen kunnen urine-incontinentie en andere bekkenbodemproblemen voorkomen of beheersen. Hier is een stapsgewijze handleiding om Kegel-oefeningen correct uit te voeren. Kegel-oefeningen versterken de bekkenbodemspieren, die de baarmoeder, blaas, dunne darm en rectum ondersteunen. Wie profiteert er van Kegels? Iedereen, op elke leeftijd, die last heeft van urine-incontinentie of urine lekt.

Hoewel de oefening vooral mensen met stress-urine-incontinentie helpt, kan het ook werken als u aandrangincontinentie heeft door een overactieve blaas. Dit veroorzaakt een plotselinge drang om te plassen. Je haalt misschien niet altijd de badkamer. Mannen kunnen Kegel-oefeningen doen om urine-incontinentie onder controle te houden die kan optreden na een prostaatoperatie.

Het zijn oefeningen voor bekkenbodemspieren. Ze worden gedaan om de spieren die de urethra, blaas, baarmoeder en rectum ondersteunen sterker te maken. Om ze te doen, span je de spieren in je bekken aan. Wanneer de blaas zich vult, moeten de blaasspieren ontspannen zijn en moeten de spieren rond de urethra (de buis waar urine doorheen gaat), de bekkenbodemspieren genoemd, strak zijn.

Oefeningen die deze spieren versterken, kunnen lekkage helpen voorkomen en de drang om te gaan kalmeren. Dit worden gewoonlijk Kegel-oefeningen genoemd, genoemd naar de dokter die ze heeft ontwikkeld. Ze kunnen helpen om uw bekkenbodemspieren strak te houden en kunnen uw problemen met lekkage of frequente aandrang om te plassen verminderen. Kegel-oefeningen werken voor alle soorten urine-incontinentie.

Ze versterken de bekkenbodemspieren, die worden gebruikt om in de urine vast te houden. Kegels worden gedaan door herhaaldelijk in de bekkenbodemspieren te knijpen en te ontspannen. Stapsgewijze instructies voor het doen van Kegels zijn verkrijgbaar bij de Harvard Women's Health Watch. Als je moeite hebt met Kegels, of ze lijken niet te werken, kan een fysiotherapeut technieken zoals biofeedback gebruiken om je te helpen de juiste spieren te vinden om in te knijpen.

Fysiotherapie in de bekkenbodem kan ook de houding verbeteren, waardoor de bekkenbodemspieren goed blijven functioneren. Kegel-oefeningen helpen je er niet beter uit te zien, maar ze doen iets net zo belangrijk om de spieren te versterken die de blaas ondersteunen. Sterke bekkenbodemspieren kunnen een lange weg helpen bij het afweren van incontinentie. Kegel-oefeningen (ook wel bekkenbodemoefeningen genoemd) worden gedaan om je bekkenbodemspieren te versterken.

Kegel-oefeningen kunnen niet alleen helpen voorkomen dat uw urine lekt, maar kunnen ook helpen voorkomen dat er per ongeluk poep (ontlasting) of gas passeert en kan zelfs helpen om uw orgasmes te verbeteren. Door deze spieren 'fit' te houden, voorkomt u dat uw baarmoeder, blaas en uw darm doorzakken in de vagina. Als dit gebeurt, wordt de aandoening bekkenorgaanverzakking genoemd. Biofeedback wordt gedaan om te helpen bepalen of de juiste spieren worden geperst; elektrische stimulatie herschept het gevoel van hoe een goed uitgevoerde Kegel-oefening zou moeten aanvoelen.

Als u voortdurend Kegels beoefent, maar nog steeds incontinentie ervaart, kan een reden zijn dat uw spieren strak zitten. Een kegel (uitgesproken kee-meeuw) is een bekkenbodemspieroefening die de bekkenspieren kan versterken, bekkenorganen kan ondersteunen en incontinentie van urine, darmen en gas kan helpen beheersen. In theorie zou het zinvol zijn om Kegels te doen om incontinentie te verminderen; een strakke (hoge toon of gespannen) bekkenbodem kan echter vaak de oorzaak zijn van urineverlies. Als u urine lekt wanneer u hoest, niest, lacht, buigt of iets zwaars optilt (stressincontinentie), kan het voldoende zijn om een of meer Kegels vóór een trigger te doen om lekkage te voorkomen.