Doel van continentieprogramma?

Het NCP heeft tot doel het bewustzijn, de preventie en de behandeling van incontinentie te verbeteren. Dit helpt jou en je dierbaren om te leven en deel te nemen aan je. Het doel van een continentiebeoordeling is om te helpen bij het identificeren van de oorzaken en factoren die bijdragen aan urinaire en fecale symptomen. In de meeste gevallen kunnen deze worden verlicht of geëlimineerd door de onderliggende oorzaken te identificeren en te behandelen.

Een voorwaarde voor het uitvoeren van een continentiebeoordeling is het begrijpen van de verschillende soorten continentieproblemen die de blaas en de darm kunnen beïnvloeden (tabel. Houdt blaas- of darmincontinentie u tegen van een actieve levensstijl? Het interdisciplinaire team van experts van Good Shepherd kan u helpen bij het passeren van darm- en blaasincontinentie en terug te keren naar de mensen, plaatsen en activiteiten die u leuk vindt. Good Shepherd's Interdisciplinary Continence Program is geschikt voor personen met ruggenmergletsel, hersenletsel, multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, Guillian-Barre-syndroom, beroerte en andere neurologische aandoeningen. Voor meer informatie over Good Shepherd's Interdisciplinary Continence Program of om een afspraak aan te vragen, bel 610-778-1050 of vul het onderstaande formulier in.

Veel bewoners kunnen gedeeltelijke tot totale omkering van incontinentie bereiken wanneer geïndividualiseerde promotieplannen voor continentie worden opgesteld. Om een continentiepromotieplan succesvol te laten zijn, moet het gebaseerd zijn op de specifieke behoeften en toiletgewoonten van de bewoner. Faecale incontinentie (slechte darmcontrole) komt vaker voor dan mensen denken - treft ongeveer 1 op de 20 Australiërs. NHS Choices (201) beveelt mensen met constipatie aan vezelrijk voedsel te eten (fruit, groenten, volkoren voedsel, peulvruchten) en mensen met fecale incontinentie vezelrijk voedsel, cafeïne en kunstmatige zoetstoffen vermijden.

Een apotheker die op de enquête reageerde, merkte op: „Ik adviseerde altijd laxeermiddelen en alfablokkers voor constipatie, nu verwijs ik cliënten naar het continentieprogramma om andere strategieën te leren die uiterst effectief zijn om chronische constipatie te beheersen. We kunnen patiënten helpen een soepele overgang van het ziekenhuis naar hun huis of zorginstelling te maken door tegemoet te komen aan hun voortdurende behoeften op het gebied van continentiebeheer. Onvoldoende vochtinname kan bijdragen aan constipatie; omgekeerd kan overmatige vochtinname urinaire continentieproblemen en leegmakende activiteit verhogen (Gilbert, 200. De juiste meting en interpretatie van PVR-urinevolume is een cruciaal onderdeel van de continentiebeoordeling en zal het verloop van de behandeling sturen.

Urine-incontinentie, of verlies van blaascontrole, treft bijna 60 procent van alle inwoners van verpleeginstellingen in de Verenigde Staten. Incontinentie en constipatie zijn vaak tekenen dat een oudere persoon andere gezondheidsproblemen ervaart. Stigma brengt veel senioren het zwijgen op om hun blaas- en darmcontroleproblemen geheim te houden; een regionaal continentieprogramma voor senioren in het Mississauga Halton-gebied helpt echter om deze stilte te beëindigen. Het biedt continentiediensten voor senioren met een reeks behoeften - van degenen die gezond zijn tot mensen met zwakheid en cognitieve stoornissen.

Voor mannen stelt de International Prostate Symptom Score acht vragen, waarvan er zeven betrekking hebben op urine-continentiesymptomen en één op kwaliteit van leven. Continentieinterventies hebben tot doel de algehele functie van een oudere persoon te verbeteren, sociale continentie te bevorderen en goede blaasgewoonten en -strategieën te bevorderen.