Dekt medicare incontinentiebenodigdheden?

Medicare dekt geen incontinentiebenodigdheden of luiers voor volwassenen. Je betaalt 100% voor incontinentiebenodigdheden en luiers voor volwassenen. Helaas biedt Medicare momenteel geen dekking voor absorberende incontinentproducten. Dit betekent dat producten zoals blaascontrolepads, slips voor volwassenen, luiers, pull-ons en andere allemaal op andere manieren moeten worden betaald.

Omdat Medicare een nationaal programma is, is er geen verschil in Medicare-dekking tussen elke staat. Incontinentiebenodigdheden en Medicare-dekking zijn beperkt, maar niet onmogelijk. Ondanks het aantal mensen dat met incontinentie leeft, dekt traditionele Medicare geen incontinentiebenodigdheden zoals luiers en pads. Afhankelijk van uw financiële omstandigheden en het type ziektekostenverzekering dat u kiest, kunnen de kosten van incontinentiebenodigdheden echter worden vergoed of op zijn minst een fiscaal aftrekbare uitgave zijn.

Hier zijn de opties die mogelijk voor u beschikbaar zijn. Medicare Parts A en B dekken incontinentiebenodigdheden niet rechtstreeks omdat incontinentie niet als een medische aandoening wordt beschouwd. In plaats daarvan wordt het geclassificeerd als een symptoom van een breder scala aan ziekten en aandoeningen. Het is misschien mogelijk om goedkeuring te krijgen voor dekking als uw arts de noodzaak van deze benodigdheden kan documenteren bij de behandeling van een ziekte of aandoening die door Medicare wordt gedekt.

Verschillende gezondheidsproblemen kunnen urine-incontinentie veroorzaken. Medicare Part B betaalt voor tests om de oorzaak van de incontinentie te achterhalen, maar het betaalt niet voor luiers voor volwassenen. Sommige Medicare Advantage-plannen kunnen echter dekking bieden. Als u een Flexible Spending Account (FSA) of een Health Savings Account (HSA) heeft, kunt u het geld vóór belastingen dat u op uw rekening hebt gestort gebruiken om incontinentiebenodigdheden te betalen, inclusief luiers en pads voor volwassenen.

Sommige Advantage-plannen bieden dekking voor incontinentiebenodigdheden, en als de jouwe dat doet, kunt u met uw arts samenwerken om goedkeuring te krijgen. Hoewel Medicare geen incontinentiebenodigdheden dekt, behalve in zeer specifieke omstandigheden, zijn er manieren om deze producten gratis te krijgen of om veel geld te besparen op uw aankopen. U moet contact opnemen met uw Medicaid-kantoor van de staat of u in aanmerking komt en precies welke incontinentiebenodigdheden kunnen worden gedekt. Hoewel Medicare u niet zal helpen betalen voor uw Depends, helpen sommige Medicaid-programma's van de staat om de kosten incontinentiebenodigdheden te dekken.

Maar Medicare zal helpen bij het dekken van de kosten voor examens, diagnostische tests en laboratoriumwerk om te helpen bepalen wat de incontinentie veroorzaakt. Helaas betaalt Medicare voor de overgrote meerderheid van de senioren die buiten verpleeghuizen wonen niet voor luiers voor volwassenen. Neem contact op met uw Medicaid-kantoor van uw staat om erachter te komen of het dekking biedt en welke regels en beperkingen zijn. Helaas voor de meer dan 25 miljoen Amerikanen die voorbijgaande of chronische incontinentie ervaren, dekt Medicare geen wegwerpincontinentiebenodigdheden zoals absorberende pads en luiers voor volwassenen.

Hoewel Medicare geen absorberende incontinentieproducten dekt, zijn er niet-absorberende urologische opties die Medicare wel dekt. Original Medicare, deel A en B, beschouwt luiers voor volwassenen of andere incontinentiebenodigdheden, zoals slips, pads of voeringen voor volwassenen, niet als duurzame medische apparatuur (DME) of benodigdheden, en dekt deze items daarom niet. Als u een van de miljoenen Amerikanen op Medicare bent die wekelijks of maandelijks uit eigen zak betalen voor luiers, pads of andere wegwerpincontinentiebenodigdheden voor volwassenen, kan het u veel zakgeld besparen om te weten welke opties mogelijk beschikbaar zijn om te helpen. Als u niet in aanmerking komt voor Medicaid en nog niet oud genoeg bent voor Medicare, maar te maken heeft met incontinentie, kunnen de kosten van incontinentiebenodigdheden een aftrekbare uitgave zijn waarvoor u kunt betalen met een gezondheidsspaarrekening (HSA), die doorgaans deel uitmaakt van een hoog aftrekbaar gezondheidsplan.