Dekt de verzekering incontinentiebenodigdheden?

Momenteel vermelden Medicare en de meeste commerciële verzekeringsplannen incontinentiebenodigdheden niet als een gedekte uitkering voor hun leden. Als we kijken naar incontinentiebenodigdheden, specifiek, zoals wegwerpslips, pull-ons en blaascontrolepads of mannelijke bewakers, zullen de meeste Medicaid-plannen van de staat elke maand volledig een specifiek aantal van deze producten dekken. Sommige Medicaid-plannen zullen ook dekking bieden voor aanvullende benodigdheden zoals handschoenen, doekjes en chux pads. Als u echter een Medicare-ontvanger bent met Medicaid secundair, komt u mogelijk in aanmerking voor 100% dekking van incontinentieproducten.

Hoewel sommige Medicaid-plannen van de staat betrekking hebben op incontinentieproducten, zoals luiers voor volwassenen, kinderluiers en onderkussens, kunnen andere Medicaids van de staat dat misschien niet. Alle 50 staten hebben verschillende richtlijnen, uitkeringsniveaus en vereisten. Met andere woorden, het is moeilijk om een definitief antwoord te geven zonder je Medicaid-plan te verifiëren. Hoewel Medicare intermitterende katheters en stomabenodigdheden dekt, dekken ze meestal geen incontinentievoorraden.

Niet-bedekte items zijn bijvoorbeeld luiers, matrasbeschermende onderkussens en blaasbedieningskussens of voeringen. Een particulier verzekeringsplan is elke ziektekostenverzekeringsdekkingsoptie die niet is gebaseerd op hulp van de staat of de federale overheid, zoals Medicaid of Medicare. Enkele populaire particuliere verzekeringsmaatschappijen waarvan u misschien hebt gehoord of kent, zijn Blue Cross Blue Shield, Aetna, Cigna en United Healthcare, om er maar een paar te noemen. Hoewel veel particuliere verzekeringsplannen incontinentieproducten zullen vergoeden, kunnen andere dat misschien niet.

Sommige kunnen deze dekken, maar hebben een specifieke limiet voor hoeveel er per 30 dagen zijn toegestaan. U heeft meer mogelijkheden om te besparen door te kiezen voor Persoonlijk geleverd wanneer uw verzekering uw incontinentiebenodigdheden niet dekt, inclusief lagere prijzen en hun Triple Protection PLUS-programma, dat u automatisch 3% crediteert op al uw jaarlijkse aankopen. Medicare dekt geen incontinentiebenodigdheden of luiers voor volwassenen. U betaalt 100% voor incontinentiebenodigdheden en luiers voor volwassenen.

Omdat incontinentie een veel voorkomend probleem kan zijn met de leeftijd, krijgen we vaak vragen of Medicare incontinentiebenodigdheden zal dekken. Helaas, zelfs met een legitieme gedocumenteerde medische noodzaak, zal Medicare geen incontinentiebenodigdheden dekken. Dit geldt ook voor de meeste Medicare-vervangings- en Medicare Advantage-plannen. Hoewel Medicaid-ontvangers met supplementen die secundair zijn aan Medicare mogelijk in aanmerking kunnen komen voor gratis incontinentieproducten.

Incontinentiebenodigdheden en medicaredekking is beperkt, maar niet onmogelijk. Ondanks het aantal mensen dat met incontinentie leeft, dekt traditionele Medicare geen incontinentiebenodigdheden zoals luiers en pads. Afhankelijk van uw financiële omstandigheden en het type ziektekostenverzekering dat u kiest, kunnen de kosten van incontinentiebenodigdheden echter worden vergoed of op zijn minst een fiscaal aftrekbare uitgave zijn. Hier zijn de opties die mogelijk voor u beschikbaar zijn.

Betaalt Medicare voor luiers voor volwassenen? Dit lijkt de eerste vraag te zijn die de meeste senioren stellen. Helaas betaalt Medicare voor de overgrote meerderheid van de senioren die buiten verpleeghuizen wonen niet voor luiers voor volwassenen. Er zijn nog een paar andere incontinentiebenodigdheden die worden gedekt, zoals katheters. Maar absorberende wegwerpproducten zijn grotendeels, zo niet volledig, de financiële verantwoordelijkheid van het individu.

Helaas dekt Medicare Supplemental Insurance, ook wel Medigap-polissen genoemd, deze voorraden ook niet. Om dekking te krijgen met vrijwel elk van de bovenstaande opties, moet uw incontinentie voortkomen uit een gediagnosticeerde medische aandoening. Als u niet in aanmerking komt voor Medicaid en niet oud genoeg bent voor Medicare, maar te maken heeft met incontinentie, kunnen de kosten van incontinentiebenodigdheden een aftrekbare uitgave zijn waarvoor u kunt betalen met een gezondheidsspaarrekening (HSA), die doorgaans deel uitmaakt van een hoog aftrekbaar gezondheidsplan. Als je een van de 13 miljoen mensen bent die met incontinentie in de Verenigde Staten leven, is dit geweldig nieuws.

Elke staat kan veel van zijn eigen regels vaststellen voor wat Medicaid zal dekken, maar een meerderheid van de staten biedt een bepaald niveau van Medicaid-dekking voor zaken als slips voor volwassenen, blaascontrolepads of andere incontinentiebenodigdheden. Naast zijn dagelijkse verantwoordelijkheden als directeur Aeroflow Urology, heeft hij bijgedragen aan tal van artikelen voor online tijdschriften over seniorenzorg, incontinentie en het navigeren door verzekeringsuitkeringen. Aeroflow Urology, een leverancier van continentiezorgbenodigdheden via verzekeringen, kan u helpen bij het bepalen van uw dekking voor incontinentieproducten. Wij kunnen u voorzien van het incontinentieproduct dat u nodig heeft en uw verzekeringsmaatschappij factureren voor de kosten.

Verder, om de dekking te krijgen, moet u mogelijk bewijzen dat de incontinentie voortkomt uit een specifieke medische aandoening. Uw dekking van bepaalde productsoorten, evenals de hoeveelheid incontinentie-onderkleding die u elke maand ontvangt, variëren van staat tot staat. Voor mensen die al Medicaid hebben, is de eerste stap om incontinentiebenodigdheden te krijgen het verkrijgen van een diagnose van een arts. Extra verzorgingsbenodigdheden voor continentie, zoals wegwerpbare of herbruikbare chux-pads, ook wel meubelbeschermers genoemd, evenals wegwerphandschoenen en -doekjes zijn vaak tegen weinig of geen kosten verkrijgbaar via een verzekering en kunnen ongelooflijk nuttig zijn bij het omgaan met incontinentie.

Met Medicaid bedekte incontinentieproducten worden geleverd via beheerde Medicaid-plannen die per staat verschillen. Als u een verzorger bent voor iemand die gebruik maakt van continentiezorgbenodigdheden, kunt u hen ook helpen om in aanmerking te komen voor dekking van hun benodigdheden. Als u in uw land in aanmerking komt voor Medicaid, kunnen uw incontinentiebenodigdheden tot op zekere hoogte worden gedekt. .